PREZENTARE GENERALĂ

[responsivevoice_button rate = "1" pitch = "1.2" volume = "0.8" voice = "Romanian Female" buttontext = "Redare audio"] 

Turismul

Pe lângă peisajul generos, de la lunca Mureșului până în zona premontană, turiștii întâlnesc localități în care pot vizita cîteva obiective interesante.

  • Situl arheologic de la Vărădia (cetatea dacică); atestare – perioada medievală (sec. XIII – XV) la 0.3 km distanţă de la Primărie. În prezent nu mai există urme ale fortificației dacice dar pe locul unde se află cetatea a fost ridicat un monument. De acolo se deschide o amplă panoramă a localității până în lunca Mureșului.
  • Biserica de lemn „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului” din Juliţa 3.5 km distanţă de la Primărie. Este un splendid edificiu din lemn de stejar cu picturi interioare direct pe lemn.
  • Pensiunea „La Gura Raiului” Juliţa 3.3 km distanţă de la Primărie. Un loc cu un oarecare romantism imprimat de patronul pensiunii.
  • Nu ar trebui neglijat drumul de la Julița la Gurahonț, un traseu apreciat atât de automobiliști, cât și de bicicliști.
  • Comuna Vărădia de Mureș, este păstrătoarea unor vechi tradiții folclorice. Pe lângă ansamblul folcloric, omenii din sate încă mai transformă sărbătorile în adevărate evenimente culturale.

Biserica de lemn „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului” din Juliţa, este un splendid edificiu din lemn de stejar cu picturi interioare direct pe lemn.

julita_ext_bis_veche3
julita_int_bis_veche5
julita_int_bis_veche2
julita_int_bis_veche8
julita_int_bis_veche7
julita_int_bis_veche6
julita_int_bis_veche4
julita_int_bis_veche3
julita_int_bis_veche2
julita_int_bis_veche1
julita_bis_veche
previous arrow
next arrow

Pensiunea

GURA RAIULUI

Comuna Vărădia de Mureș
sat JULIȚA, județul Arad
tel. 0722698720

Multumim Gabor Ion

Vărădia - Vârfurile

Un traseu ușor și foarte plăcut

DJ 707C , pe o distanță de circa 43 de km, face legătura dintre Julița și Gurahonț.
Filmul atașat mai jos continuă dincolo de Gurahonț, pînă la Vârfurile. Am selectat acest film pentru a ilustra frumusețea traseului. Mulțumim Iulian Sofronie.

Print Friendly, PDF & Email